Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Înmormântări ecologice - experiența Beijingului, bună și pentru Chișinău

© Sputnik / Anton DenisovВоеннослужащий оркестра Народно-освободительной армии Китая на военном параде по случаю 70-летия окончания Второй мировой войны
Военнослужащий оркестра Народно-освободительной армии Китая на военном параде по случаю 70-летия окончания Второй мировой войны - Sputnik Moldova
Abonare
Capitala chineză a recurs la unele inovații din cauza lipsei acute de pământ pentru înmormântări dar și a... corupției. Ambele probleme sunt actuale și pentru municipiul nostru.

CHIȘINĂU, 31 mar — Sputnik. Administrația Beijingulu intenţionează să adopte un șir de măsuri menite să-i determine pe locuitorii orașului să opteze pentru înmormântările curate din punct de vedere ecologic pentru rudele lor, transmite RIA Novosti cu referire la agenția Shenhua.

După cum a comunicat reprezentantul administrației civile a Beijingului, Li-Huei, autorităţile orașului vor contribui la faptul ca cetățenii să opteze pentru morminte mai mici și pentru înmormântări ecologic curate, inclusiv împrăștierea cenuşii deasupra mării sau pe lângă copaci. Acest lucru se face din cauza lipsei de pământ și a mediului ambiant poluat.

Свеча - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În cimitirele din Chișinău ar putea fi introduse "legi" noi

Potrivit unui plan de cinci ani al autorităților privind reorganizarea sectorului serviciilor funerare, guvernarea de la Beijing le va plăti patru mii de yuani (aproximativ 611 dolari) celor care vor decide să împrăștie rămășițele pământești ale rudelor decedate deasupra mării.

După cum subliniază Shenhua, 46% din toate înmormântările de la Beijing au fost ecologic curate în 2015.

Administrația orașului planifică să majoreze acest indicator la peste 50% până în 2020, dar și să sporească numărul de incinerări.

La sfârșitul lui februarie, nouă instituţii de stat au publicat în comun "Instrucțiunea cu privire la efectuarea înmormântărilor ecologice". În document se subliniază că membrii partidului trebuie să opteze pentru ceremoniile de înmormântare care nu afecteze ecologia. Mai mult decât atât, membrii familiilor acestora trebuie să respecte de asemenea noile reguli. Între altele, acestea țin de tipurile de înmormântări neaprobate și de cumpărarea loturilor care nu corespund gabaritelor pentru înmormântări. Cei care vor încălca noile reguli vor fi pedepsiți, dar nu se specifică în ce mod se va face acest lucru.

Noile reguli țin și de înmormântările ecologice pe mare, împrăștierea rămășițelor pământești deasupra mării și lângă copaci, dar și păstrarea rămășițelor celor decedați în urne. Potrivit informației Global Times, aceste măsuri sunt orientate spre înăsprirea luptei cu corupția în rândurile membrilor de partid.

Fluxul de știri
0