Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul a cerut sprijinirea fermierilor la importul motorinei

© Sputnik / Aleksandr Pogotov / Accesați arhiva multimediaAgricultor, tehnică agricolă
Agricultor, tehnică agricolă - Sputnik Moldova
Abonare
La 1 aprilie va intra în vigoare o decizie a Guvernului care le permite fermierilor să importe direct de la producător motorina utilizată în activităţile agricole. Şeful executivului a cerut sprijinirea acelor fermieri care vor dori să facă aceste importuri.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. La şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Pavel Filip le-a cerut instituţiilor din domeniul agricol şi cel energetic să colaboreze activ în vederea susţinerii agricultorilor care importă motorină direct de la producători.

Сбор овощей в фермерском хозяйстве - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 1 aprilie, agricultorii din Moldova pot importa motorină

Premierul a reamintit că de la 1 aprilie intră în vigoare decizia Guvernului, potrivit căreia fermierii pot importa motorină direct de la producător.

Pavel Filip a menţionat că aceasta este o măsură de sprijin extrem de importantă pentru agricultori, iar pentru ca aceasta să fie eficientă este nevoie de efortul comun al instituţiilor de reglementare.

„Este nevoie de o mobilizare generală ca să ne asigurăm că toți agricultorii sunt informați, că știu că au acest drept și, mai ales, să îi ajutăm să beneficieze de el”, a spus Filip.

Totodată, şeful Guvernului a cerut asigurarea transparenţei şi la calcularea normelor de consum a carburanţilor pentru efectuarea lucrărilor agricole.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în acest sens Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare urmează să asigure condiţiile necesare pentru toți fermierii care își vor exprima dorinţa să importe direct motorina.

Sursa mai notează că premierul a solicitat responsabililor din cadrul ANRE să elibereze autorizaţiile de import a motorinei în termen rezonabil, eliminând eventuale bariere birocratice inutile.

Fluxul de știri
0