Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Referendumul iniţiat de Platforma „DA”, respins de CEC

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a adoptat o hotărâre prin care refuză să organizeze un referendum constituţional în baza întrebărilor formulate de Platforma „DA”.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. Potrivit CEC, grupul de iniţiativă constituit de Platforma „DA” pentru organizarea unui referendum constituţional în Republica Moldova a nu a adunat numărul necesar de semnături în susţinerea iniţiativei, din numărul de unităţi administrativ-teritoriale ale ţării prevăzut de Constituţie.

Василий Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Scandal la CEC. Năstase, pe punctul de a fi eliminat din sală

Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat că membrii grupului de iniţiativă au colectat cele peste 20 de mii de semnături numai din trei unităţi administrativ-teritoriale de nivelul doi şi anume în municipiile Chişinău şi Bălţi şi oraşul Orhei.

Totodată, Ciocan a subliniat că prin decizia Curţii Constituţionale a fost readusă în vigoare modalitatea de alegere a preşedintelui care era aplicată până la reforma constituţională din iulie 2000.

Anterior, liderul Platformei "DA", Andrei Năstase, a declarat că formaţiunea va chema toţi cetăţenii la o acţiune de protest de mare amploare, iar decizia CEC va fi atacată în instanţele judecătoreşti naţionale, vor fi ridicate excepţii de neconstituţionalitate şi va fi sesizată şi CEDO.

Fluxul de știri
0