Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal la CEC. Năstase, pe punctul de a fi eliminat din sală

© Sputnik / Мирослав РотарьВасилий Нэстасе
Василий Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Exponenţii Platformei DA au făcut imposibilă desfăşurarea şedinţei CEC din 30 martie curent. Preşedintele instituţiei a declarat că şedinţa este perturbată şi nu se poate desfăşura în aceste condiţii.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. Preşedintele Platformei „DA”, Andrei Năstase, a fost avertizat de preşedintele CEC, Iurie Ciocan, că ar putea fi eliminat din sala de şedinţe a Comisiei Electorale Centrale, dacă va perturba lucrările instituţiei.

Iurie Ciocan a subliniat că, potrivit Regulamentului CEC, fiecare persoană care nu este membru al Comisiei are dreptul la două întrebări pe marginea subiectelor puse în discuţie.

În sală sunt prezenţi mai mulţi membri ai Platformei „DA”.

"În actualele condiţii, activitatea Comisiei Electorale Centrale este imposibilă. Am posibilitatea să anunţ o pauză, timp în care vă rog să părăsiţi sala”, i-a spus Ciocan lui Năstase.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia a înconjurat CEC-ul

Este de menţionat faptul că miercuri CEC examinează posibilitatea iniţierii unui referendum naţional, cerut de Platforma „DA”, care a format în acest scop şi un grup de iniţiativă. La acest referendum ar urma să fie întrebată populaţia referitor la modalitatea de alegere şi demitere a şefului statului, dar şi la reducerea numărului de deputaţi în Parlament.

Iurie Ciocan a mai menţionat că în documentele prezentate de grupul de iniţiativă sunt mai multe nereguli, iar problema alegerii şefului statului deja a fost decisă de Curtea Constituţională.

În cele din urmă, şedinţa CEC a fost întreruptă.

Fluxul de știri
0