Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Popa a confirmat numărul mare de martori împotriva lui Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Попа
Игорь Попа - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit avocatului lui Vladimir Filat, Igor Popa, procesul judiciar în care este examinat dosarul de acuzare a lui Vlad Filat de comiterea unor fapte de corupţie va mai dura, deoarece numărul martorilor care urmează să fie audiaţi este foarte mare.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. La ora actuală nimeni nu poate să spună cu exactitate cât va mai dura procesul judiciar în dosarul Filat, dar cert este că acesta nu va fi unul rapid, deoarece doar din partea acuzării urmează să fie audiaţi peste 30 de martori, a anunţat avocatul Igor Popa.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Investigaţie: riscă oare Filat un dosar penal nou pentru influenţarea martorilor

Totodată, Popa continuă să declare public că martorii acuzării nu ar fi persoane credibile, iar procesul împotriva lui Vladimir Filat ar fi inechitabil şi netransparent.

Potrivit lui Popa, „dacă acest proces ar fi unul public, nu ar mai fi loc de speculaţii şi minciuni”.

Referindu-se la martori, avocatul a mai declarat că aceştia s-ar incrimina pe ei înşişi.

„Aceşti martori, probabil, trebuie investigaţi ei înşişi privind acţiunile lor. Ei mai mult se autoincriminează”, susţine Igor Popa.

Avocatul a mai anunţat că astăzi va depune recursul împotriva încheierii judecătoreşti prin care a fost prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest pe numele preşedintelui PLDM.

 

Fluxul de știri
0