Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din puşcărie, Filat le transmite martorilor cum trebuie să se poarte la judecată

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii susţin că preventivul Vladimir Filat a trimis clandestin mai multe scrisori din puşcărie prin care a influenţat martorii în dosarul BEM, în special secţiunea Caravita.

CHIŞINĂU, 29 mar – Sputnik. Vladimir Filat a transmis ilegal din închisoare, prin intermediul avocatului său, scrisori adresate martorilor din lista acuzării, a declarat marţi procurorul anticorupţie Adriana Beţişor, după o nouă şedinţă de judecată în care ex-premierul este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare.

„Sunt scrisori expediate de către inculpat către martorii din lista acuzării, prin avocaţi, în care erau descrise anumite fapte cum trebuie să procedeze în cazul Caravita”, a declarat Adriana Beţişor.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat nu scapă de puşcărie

Procurorul a explicat că acuzarea a solicitat prelungirea mandatului de arest în izolator cu încă 30 de zile pentru Filat, anume din cauza că mai persistă riscul ca acesta să influenţeze şi să intimideze martorii. Beţişor a mai declarat că acum organul de urmărire penală investighează şi cine a publicat mesajele pe pagina de facebook a lui Filat, prin care sunt intimidaţi martorii. 

„Este cert, în aceste publicaţii sunt mesaje către martori. La şedinţa de judecată inculpatul a recunoscut că a transmis aceste mesaje, discutând cu soţia sa. Suntem în proces de investigaţie să vedem cine le publică, deoarece ele depăşesc limita legalului”, a comunicat Beţişor.

Procurorul a mai spus că în cadrul investigaţiilor în dosarul BEM s-a stabilit că o parte din suma fraudată a mers la unele instituţii media din ţară.

„A fost stabilit traseul banilor de la BEM către unele instituţii media. Am reuşit să audiem unii martori cu privire la aceste circumstanţe. Nu dau nici un nume, deoarece este prematur”, a spus Beţişor.

De cealaltă parte, avocatul Igor Popa susţine că nu a transmis nici o scrisoare din penitenciar martorilor.

“Eu nu am transmis nici o scrisoare”, a spus acesta, refuzând categoric să mai facă unele declaraţii la acest subiect.

În cadrul şedinţei de marţi în dosarul Filat au fost audiaţi trei martori din partea acuzării care, potrivit lui Beţişor, au confirmat toate circumstanţele obiectului învinuirii, inclusiv aprovizionarea unor carduri de la BEM pe numele învinuitului.

Şedinţa de judecată în fond în care ex-premierul Vladimir Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă va continua miercuri cu audierea altor martori din partea acuzării.

„Martori ai acuzării sunt foarte mulţi”, a conchis Beţişor.

Şedinţa de judecată de marţi a durat aproape şase ore.

Fluxul de știri
0