Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un responsabil de la Moldasig, luat pe sus de CNA

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii
Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
Un alt responsabil de la compania Moldoasig a fost reţinut de ofiţerii CNA. Acesta este bănuit de acţiuni de spălare de bani, pentru care Codul penal prevede ani grei de puşcărie.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a anunţat că miercuri a avut loc o nouă reţinere în dosarul Moldasig. A fost escortat administratorul bazei de date al Registru-Corect, care este cercetat pentru spălare de bani şi însuşire de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Młotek sędziowski - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Președintele consiliului de administrare al companiei "Moldasig" a fost arestat

Administratorul bazei de date a SA Registru-Corect a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul în care figurează preşedintele Consiliului de administraţie al SA Moldasig. Acesta este bănuit că, în complicitate cu reprezentanta Moldasig, a comis infracţiunea de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari, prin intermediul SA Registru-Corect, a menţionat Angela Starinschi.

Sursa a amintit că recent CNA a reţinut-o pe principala suspectă în acest dosar, care este învinuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei, estimate la aproximativ 20 de milioane de lei.

„Potrivit datelor preliminare ale anchetei, femeia ar fi organizat o schemă prin care a deposedat câţiva acţionari ai MAIB şi alte persoane de 17 189 de acţiuni” menţionează sursa.

Pentru realizarea planului său, aceasta a falsificat mai multe procuri prin care s-a dat dreptul unei terţe persoane să reprezinte interesele  acţionarilor de facto, fără ca acţionarii să cunoască acest lucru. Ulterior, deţinătorul procurii, acţionând ilegal din numele acţionarilor, a transferat un pachet de acţiuni pe conturile unei companii off-shore.

Starinschi subliniază şi faptul că infracţiunea de spălare de bani se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0