Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele consiliului de administrare al companiei "Moldasig" a fost arestat

© Sputnik / Maksim BogodvidMłotek sędziowski
Młotek sędziowski - Sputnik Moldova
Abonare
Judecata a acceptat vineri demersul procurorilor și a plasat-o în arest preventiv pe șefa consiliului de administrație de la "Moldasig", învinuită de comiterea a două infracțiuni.

CHIȘINĂU, 25 mar — Sputnik. Președintele consiliului de administrare al companiei de asigurare "Moldasig", Stela Pahomi, care a fost și membru al consiliului de administrare al BC "Moldova-Agroindbank" SA și care a fost reținută, fiind învinuită de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, a comunicat pentru jurnaliști procurorul Procuraturii Anticorupție Nadejda Busuioc.

Această decizie a fost luată vineri de către judecătoria sectorului Buiucani.

"Judecata a satisfăcut demersul procurorilor și a plasat-o pe Stela Pahomi în arest pentru 30 de zile. Inculpata este învinuită că ar fi săvârșit două infracțiuni, prevăzute de art.190, p.5 și de art.243, p.3 din Codul Penal al Republicii Moldova. Este vorba despre escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari", a spus Busuioc.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sistemul bancar din Moldova, utilizat într-o schemă de spălare a banilor

Inculpata a fost reținută miercuri. Potrivit informației preliminare ale organelor de drept, femeia este învinuită de spălare de bani, dar și de faptul că împreună cu alte persoane și-a însușit ilegal acțiuni ale BC "Moldova- Agroindbank" SA. Potrivit estimărilor procuraturii anticorupție, suma prejudiciului cauzat acționarilor instituţiei bancare se ridică la 20 de milioane de lei.

Potrivit anchetei, pentru a ascunde urmele infracțiunii, Pahomi a mai organizat un plan, care i-a permis să ascundă documentele privind încheierea unor operațiuni ilegale cu acțiuni ale BC "Moldova- Agroindbank" SA. Ea a fost ajutată să facă acest lucru de câțiva polițiști care au organizat retragerea fictivă a actelor falsificate.

Dacă vinovăția inculpatei va fi demonstrată, ea riscă până la 15 ani de privațiune de libertate. Vineri, 18 martie, Pahomi a fost demisă din funcția de membru al consiliului de administrare al BC "Moldova- Agroindbank" SA prin decizia Băncii Naționale a Moldovei.

Fluxul de știri
0