Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un poliţist a fost încătuşat. Şi-a dorit 3 mii de lei în plus

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест полиция кордон Protest poliție cordon
Протест полиция кордон Protest poliție cordon - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA i-au pus cătuşile unui poliţist care ar fi acceptat mită în sumă de trei mii de lei. Bărbatul a fost turnat chiar de către cel care i-a promis să-i dea banii.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. Un căpitan de poliţie este cercetat penal pentru corupere pasivă. Acesta, potrivit CNA, ar fi pretins bani necuveniţi, în sumă de 3 000 de lei, fiind reţinut în flagrant delict.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Societate
Ceva se întâmplă la MAI. Poliţiştii fug din sistem

CNA precizează că este vorba despre un şef de post din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti. Acesta a fost reţinut în flagrant delict de ofiţerii DGT „ Nord” a CNA şi procurorii anticorupţie, pentru corupere pasivă.

Poliţistul a fost denunţat de o persoană de la care ar fi pretins suma de 3 000 de lei, pentru a renunţa la acumularea materialelor necesare în vederea pornirii urmăririi penale în privinţa acestuia, într-un fapt de altercaţie.

„Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală, căpitanul de poliţie a fost reţinut în flagrant delict în momentul primirii sumei de 2 500 de lei, alţi 500 de lei fiind transmişi anterior”, a anunţat CNA.

Suspectul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi este reţinut pentru 72 de ore. Cazul este cercetat penal, în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod penal. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 160 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0