Letonia a refuzat să înregistreze agenția de știri „Rossia segodnea”

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaAgencia Rossiya Segodnya
Agencia Rossiya Segodnya - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit demnitarilor letoni, informația publicată de mass-media din Rusia nu coincide cu poziția oficială a guvernului Letoniei și vine în contradicție cu Legea supremă a țării, din care motiv ei nu au susținut petiția agenției de știri privind contestarea interdicției de înregistrare.

CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Notarul-șef al Registrului întreprinderilor din Letonia, Guna Paidere, a decis să nu anuleze decizia din 27 august cu privire la refuzul de a înregistra în Letonia reprezentanța agenției de știri ruse „Rossia segodnea", a comunicat joi seara pentru jurnaliști reprezentantul Registrului întreprinderilor, Evia Ivdra.

Informația despre decizia notarului a fost publicată pe site-ul Registrului întreprinderilor.

„Respingerea solicitării de înregistrare este legată, ca și anterior, de faptul că acest mijloc de informare în masă are un conținut care vine în contradicție cu Legea supremă a Letoniei și cu poziția oficială a Guvernului", a spus Ivdra.

La 25 septembrie, pe numele notarului-șef al Registrului întreprinderilor a fost depusă o cerere cu rugămintea de a anula decizia prin care a fost respinsă înregistrarea reprezentanței agenției ruse „Rossia segodnea" în Letonia.

Fluxul de știri
0