Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judecata lui Filat continuă: sunt mulți martori

© Sputnik / Мирослав РотарьФилат 01/03/2016
Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Audierile au fost programate pentru 10.30. Ex-premierul, care este învinuit de "corupție pasivă" și "trafic de influență" în dosarul fraudelor bancare, va fi adus în sala de judecată.

CHIȘINĂU, 30 mar — Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani a capitalei continua miercuri examinarea în fond a dosarului în care figurează ca inculpat fostul prim-ministru al Moldovei, liderul Partidului Liberal-Democrat Vladimir Filat.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din puşcărie, Filat le transmite martorilor cum trebuie să se poarte la judecată

După cum a declarat procurorul procuraturii anticorupție Adriana Bețișor: "Vor fi audiați martorii din partea acuzării. Martori sunt mulți".

La mijlocul lunii octombrie 2015, deputații din Parlamentul RM au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Filat. El se află în arest preventiv din 17 octombrie 2015. Ex-premierul este învinuit de "corupție pasivă" și "trafic de influență" în dosarul fraudelor bancare. O parte din materialele învinuirii au fost transmise în instanța de judecată la 22 decembrie 2015. Procesul împotriva politicianului a început la 5 ianuarie. În aceeași zi, judecătorii au prelungit arestul preventiv al fostului premier cu încă 90 de zile.

Marți, 29 martie, judecătoria sectorului Buiucani a prelungit arestul lui Filat cu alte 30 de zile.

Fluxul de știri
0