Opinie: la ce ar putea duce anularea bancnotelor cu valoarea de 100 de dolari

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaОтделение Сбербанка в Казани. Dolari
Отделение Сбербанка в Казани. Dolari - Sputnik Moldova
Abonare
La întrebările corespondentului Sputnik vizavi de inițiativa de a retrage din circulație bancnotele cu valoarea de 100 de dolari SUA răspunde economistul rus Iurii Iudenkov.

Chișinău, 29 mar — Sputnik. Renunțarea la bancnotele de 100 de dolari este mit sau realitate? În SUA, urmând exemplul Uniunii Europene, a început să se vorbească de posibila retragere din circulație a bancnotelor cu o valoare nominală mare. Motivul: lupta împotriva terorismului.

According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Operaţiunea cu dolari falşi nu le-a reuşit. Ce riscă suspecţii

Potrivit fostului ministru al Finanțelor al SUA, Larry Summers, situația în lume se va îmbunătăți dacă America va renunța la „Benjamini" (bancnotele de 100 de dolari). Adevărul este că un milion de dolari adunat din aceste bancnote încape ușor într-o servietă nu prea mare. Reiese că o sută de „sutari" reprezintă un instrument ideal pentru orice afacere ilegală, pe când un milion constituit din bancnote a câte 20 de dolari trage până la 50 de kilograme pe care nu le poți ascunde ușor.

Anterior, și economiștii europeni și-au exprimat dorința de a renunța la bancnotele în valoare de 500 de euro care, în cercurile mafiote, sunt numite „Ben Laden" fiind des utilizate pentru operațiuni financiare ilegale.

Totodată, cunoscutul economist din SUA, Paul Joseph Watson, consideră că toate aceste declarații sunt o capcană ordinară. În realitate, este vorba de dorința autorităților monetare din America și Europa de a scoate din circuit până la o pătrime din toți banii europeni și americani.

Fluxul de știri
0