Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aeroportul din Chişinău modifică substanţial programul zborurilor. Iată cauza

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al companiei Avia Invest a subliniat că noul program de zboruri este pus în aplicare din 27 martie curent şi are legătură cu sezonul de vară, dar şi cu introducerea unor rute noi.

CHIŞINĂU, 29 mar – Sputnik. Compania Avia Inves anunţă printr-un comunicat că Aeroportul Internaţional Chişinău trece la noul program de operare a zborurilor în sezonul de vară 2016.

Serviciul de presă al companiei a subliniat că noul program de zboruri este pus în aplicare din 27 martie curent.

„Vara anului 2016 vine cu 4 rute noi, 14 companii aeriene, 37 destinaţii şi cu frecvenţa zborurilor mărită pentru cursele regulate operate direct de pe AIC”, anunţă sursa.

Aeroportul Internaţional Chişinău, parcare - Sputnik Moldova
Aeroportul Chişinău, nominalizat la premiul „Routes Europe Marketing Awards”

Spre deosebire de programul de iarnă 2015,  în programul de vară 2016 sunt incluse 3 rute noi ale companiei Air Moldova – Florenţa, Kerkyra, Rhodos. De asemenea, o nouă companie aeriană, Globus  Airlines, va opera, începând cu luna iunie curent, o altă rută, de 2 ori pe zi, spre Moscova Domodedovo.

Totodată, în perioada 27.03.2016 – 29.10.2016 va creşte frecvenţa zborurilor pentru cursele regulate precum Varşovia (operată zilnic de compania LOT), Verona (operată de 3 ori/săptămână de compania Volotea), pentru cursa Viena este mărită frecvenţa zilnică a zborurilor de către Austrian Airlines iar destinaţia Madrid a fost reintrodusă în programul de zbor, fiind zilnic operată de către Air Moldova.

Pentru vizualizarea orarului complet al zborurilor operate pe Aeroportul Chişinău, persoanele interesate pot vizita site-ul oficial al aeroportului.

Sursa subliniază că de la concesionarea aeroportului, Avia Invest şi-a propus ca obiectiv principal promovarea AIC pe plan european şi mondial prin colaborarea intensă cu operatorii aerieni în vederea extinderii şi diversificării rutelor de zbor  operate direct de pe Aeroportul Chişinău. Astfel, compania administrator tinde să promoveze potenţialul mare nu doar al aeroportului, ci şi al întregii ţări.

Fluxul de știri
0