Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Servieta lui Kerry: misterul a fost dezlegat

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПрилет Государственного секретаря США Дж.Керри в Москву
Прилет Государственного секретаря США Дж.Керри в Москву - Sputnik Moldova
Abonare
Servieta roșie pe care o avea în mână secretarul de stat atunci când a coborât pe scara avionului sosit la Moscova, a devenit obiectul mai multor ipoteze și presupuneri pline de haz.

CHIȘINĂU, 29 mar — Sputnik. Secretul micului geamantan roșu al secretarului de stat John Kerry, cu care a venit acesta la negocierile de la Moscova, a fost dezvăluit de viceministrul MAE al FR, Serghei Reabkov.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров и госсекретарь США Джон Керри. - Sputnik Moldova
Întâlnirea Lavrov-Kerry: detalii din culise

Kerry, care s-a aflat în vizită în capitala Rusiei între 23-24 martie, atunci când a sosit la Moscova, a coborât din avion cu o servietă în mână, care a atras atenția presei. În timpul negocierilor, Putin și Kerry au făcut un schimb de glume pe această temă: președintele rus a spus în glumă că în SUA nu are cine-l ajuta pe secretarul de stat să-și ducă geanta sau acesta a adus bani pentru "a negocia problemele principale". Kerry a menţionat la rândul său că aceasta este o surpriză și a presupus că conținutul îl va mira pe președintele rus. Dar după negocieri el nu a mai răspuns la întrebările jurnaliștilor despre conţinutul servietei, declarând că acest lucru va rămâne o taină.

"Acolo erau documente", a spus Reabkov.

Răspunzând la întrebarea dacă Putin a fost mirat, diplomatul a spus: "Nu știu cum a fost perceput acest lucru".

Fluxul de știri
0