Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Avionul companiei EgyptAir, deturnat de un profesor. Detalii despre terorist

© AP Photo / Petros KaradjiasЗахваченный египетский самолет авиакомпании Egypt Air. Фото с места событий
Захваченный египетский самолет авиакомпании Egypt Air. Фото с места событий - Sputnik Moldova
Abonare
Avionul de pasageri A-320, deturnat de un necunoscut, a aterizat în această dimineaţă pe Aeroportul din Larnaca, Cipru. La bord se aflau 51 de pasageri și 7 membri ai echipajului.

CHIȘINĂU, 29 mar — Sputnik. După ce avionul de pasageri A-320 al companiei egiptene EgyptAir, deturnat de persoane necunoscute, a aterizat pe Aeroportul din Larnaca, Cipru, Ministerul Aviației din Egipt a anunțat că autoritățile cipriote poartă tratative cu cel care a capturat avionul. Acesta s-a dovedit a fi un profesor universitar, informează agenția RIA Novosti.

Самолет авиакомпании Egyptair в аэропорту. Архивное фото - Sputnik Moldova
Autorităţile de la Chişinău precizează dacă sunt şi moldoveni la bordul MS181

Comform informațiilor din mass-media, identitatea necunoscutului care a deturnat avionul egiptean a fost stabilită. Este vorba de cetățeanul Egiptului Ibrahim Samaha, care este profesor la Universitatea americană din statul Atlanta.

Avionul efectua cursa Alexandria — Cairo. Conform ultimelor informații, la bordul aeronavei se aflau 51 de pasageri și 7 membri ai echipajului.

Bărbatul, numele căruia ar fi Ibrahim Samaha, a amenințat comandantul echipajului și pasagerii că va detona centura cu explozibil, în cazul în care nu-i vor fi îndeplinite cerințele.

Mass-media informează că iniţial au fost eliberate 20 de persoane de origine egipteană, după care, în urma negocierilor, toți pasagerii avionului deturnat, cu excepția a patru străini și a membrilor echipajului, au fost eliberați.

Fluxul de știri
0