Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă se ţine cu dinţii de Acordul de asociere

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Leancă Юрие Лянкэ
Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PPEM crede în puterea Acordului de asociere cu UE de a rezolva problemele economice ale Republicii Moldova, afirmând că economia Moldovei a fost afectată de alţi factori.

CHIŞINĂU, 29 mar – Sputnik. Liderul PPEM, fostul premier Iurie Leancă, respinge declaraţiile liderului PSRM, Igor Dodon, privind denunţarea Acordului de Asociere RM-UE.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Eugen Carpov şi Iurie Leancă: am fost discriminaţi

Serviciul de presă al PPEM îl citează pe Leancă, care a acordat un interviu pentru Europa Liberă, în cadrul căruia s-a referit la declaraţiile făcute de Igor Dodon privind denunțarea Acordului de Asocere, care ar avea efecte negative asupra economiei moldovenești. Leancă le-a calificat drept „aberaţii”.

„Este doar o aberație, scuzați-mă că folosesc acest termen mai puțin diplomatic. Economia Republicii Moldova a fost afectată nu de zona de liber schimb cu Uniunea Europeană”, a declarat leancă.

Preşedintele PPEM a sugerat că „suspendarea sau denunțarea Acordului de Asociere va răci substanțial relațiile cu Uniunea Europeană.

Leancă rămâne ferm convins că „Acordul de Asociere reprezintă cea mai bună soluție pentru Republica Moldova pentru a scoate țara din situația de criză şi pentru a o transforma într-un stat funcțional”.

Fluxul de știri
0