Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Incident la Capitoliu: cel care a tras focuri de armă a fost reținut

© Photo : TtarasiukWashington
Washington - Sputnik Moldova
Abonare
Împrejurările incidentului care s-a produs chiar în inima Washingtonului ne permit să vorbim despre o recidivă - atât din punct de vedere legal, cât și social-psihologic.

CHIȘINĂU, 29 mar — Sputnik. Bărbatul care a tras focuri de armă la centrul pentru vizitatori de la Capitoliul din Washington a fost învinuit de atac cu folosirea armei și de atac armat asupra unui polițist, transmite RIA Novosti cu referire la publicația Washington Post.

Президент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама - Sputnik Moldova
Obama pune capăt unei tradiţii vechi de 84 de ani

Luni, la centrul pentru vizitatorii de la Capitoliu au fost auzite focuri de arme. Clădirea a fost închisă din considerente de securitate. În timpul schimbului de focuri, atacatorul a fost rănit și reținut. A fost rănit de asemenea şi un glonț a rănit și un polițist.

Reprezentanții organelor de drept au informat că bărbatul înarmat era Larry Dawson din Tennessee, în vârstă de 66 de ani. El venea des pe colina Capitoliului și organiza acolo acțiuni de protest. În octombrie, poliția l-a mai arestat o dată pe Dawson, atunci când acesta a încercat să întrerupă ședința Camerei Reprezentanților cu strigăte "prorocul lui Dumnezeu". Mai târziu, judecata i-a interzis să-și mai facă apariția în Congres.

Potrivit publicației, starea lui Dawson este stabilă și el va fi judecat după ce va fi externat.

Fluxul de știri
0