Sumă impunătoare de bani, ridicată de la un cetățean rus la granița moldo-română

© IGPbani, lei, dolari, euro
bani, lei, dolari, euro - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de frontieră moldoveni au supus unui control suplimentar un cetățean al Federației Ruse, care intenționa să traverseze punctul de trecere al frontierei Giurgiulești-Galați și au găsit o sumă impunătoare de bani.

CHIȘINĂU, 28 mar — Sputnik. Polițiștii de frontieră moldoveni au depistat duminică, 27 martie, în urma controlului suplimentar la punctul de trecere a frontierei moldo-române Giurgiulești-Galați, 43.600 de dolari SUA, pe care un cetățean al Federației Ruse intenționa să-i treacă ilegal peste frontieră, a anunțat instituția printr-un comunicat de presă.

Золотые украшения - Sputnik Moldova
Cantităţi impunătoare de aur la vama Leuşeni

Cetățeanul rus, în vârstă de 36 de ani intenționa să treacă granița moldo-română în direcția ieșirii din republica Moldova, la volanul unui autoturism marca Audi TT, înmatriculat în Federația Rusă, fabricat în anul 2015. Aplicând indicatorii de risc, polițiștii de frontieră moldoveni au supus unui control amănunțit mijlocul de transport și toate actele prezentate.

În urma verificărilor, în bagajul personal al bărbatului au fost găsiți și ridicați, în vederea confiscării, 43.600 dolari SUA, în bancnote a câte 100 fiecare, sumă care depășește limita admisibilă. Cetățeanul Federației Ruse s-a abținut de a face careva declarații vizavi de valuta depistată și nedeclarată în timpul controlului de frontieră.

Pe numele cetățeanului rus a fost inițiată o cauză penală, conform art.248, al.5 Cod Penal al Republicii Moldova — Contrabandă, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Fluxul de știri
0