Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cantităţi impunătoare de aur la vama Leuşeni

© photo: igp.gov.mdЗолотые украшения
Золотые украшения - Sputnik Moldova
Abonare
Forţele de ordine din Moldova au contracarat o tentativă de contrabandă cu aur care urma să ajungă în România.

CHIŞINĂU, 24 mar – Sputnik. Angajații Direcţiei Combaterea Crimelor Organizate în comun cu Procuratura Generală, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră au contracarat o tentativă de contrabandă cu aur în valoare de 500 de mii de lei. Acţiunea a avut loc la vama Leuşeni.

Trei tineri au încercat să scotă din ţară bijuterii din aur cu o greutate de un kilogram. Suspecţii au fost reţinuţi de oamenii legii pentru 72 de ore.

Doi membri ai grupului infracțional sunt fondatori și administratori a unui lombard din Chișinău. Aceştia achiziţionau de la diverse persoane bijuterii din aur, oferind un preț avantajos celui de pe piaţa internă. Ulterior, bijuteriile din aur erau transportate prin contrabandă în România.

Totodată, pentru a nu fi prinși cu bunuri de contrabandă, tinerii au identificat o persoană de încredere printre angajații unui magazin de pe teritoriul postului vamal, care a reușit să preia de la aceștia o cantitate de peste 1 kg de bijuterii din aur și să părăsească teritoriul punctului de trecere Leușeni.

Pe numele celor trei a fost deschis un dosar penal pentru contrabandă. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 3 la 10 ani. Doi dintre cei reţinuţi au mai fost anterior în conflict cu legea. 

 

Fluxul de știri
0