Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va fi deconectată căldura

© Sputnik / Evghenii PanasencoОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
În capitală, sezonul de încălzire ar putea să se încheie în câteva zile, dar totul va depinde de condițiile meteorologice. La această concluzie au ajuns funcționarii în cadrul ședinței serviciilor municipale.

CHIȘINĂU, 28 mar — Sputnik. Viceprimarul Chișinăului, Vladimir Coteț, a declarat la ședința serviciilor municipale de luni că sezonul de încălzire în capitală se poate încheia deja săptămâna aceasta.

"Săptămâna trecută ni s-a telefonat și am fost rugați să deconectăm căldura. Alții sunt categoric împotrivă. Am spus deja că dacă temperatura medie pe parcursul a trei zile va depăși +8 grade, trebuie să ne gândim la deconectare. Dacă e să urmărim prognoza, atunci încă trei zile, până miercuri, mai putem furniza agent termic. Joi am putea să-l deconectăm deja, potrivit prognozei", a spus Coteț.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Politică
FMI obligă Moldova să majoreze tarifele la gaz, energie și încălzire

La rândul său, șeful Direcției tineret și sport din municipiul Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a subliniat că este încă devreme pentru a fi deconectată căldurii în instituțiile de învățământ, deoarece copiilor le va fi frig.

Coteț a confirmat că în grădinițe și licee agentul termic va fi furnizat, într-adevăr, până la sfârșitul săptămânii.

Sezonul de încălzire a început la 26 octombrie.

Fluxul de știri
0