Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM va propune scoaterea în afara legii a unor partide din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Socialiştilor din Moldova anunţă că va cere scoaterea în afara legii a partidelor şi asociaţiilor care pledează pentru lichidarea Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 28 mar – Sputnik. PSRM va propune scoaterea în afara legii a tuturor partidelor şi asociaţiilor care promovează lichidarea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de liderul acestei formaţiuni, Igor Dodon. 

„Noi vom proceda exact cum procedează statul român. Nici mai mult, nici mai puţin: scoaterea în afara legii a tuturor organizaţiilor, partidelor politice care promovează lichidarea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova”, a declarat Dodon. 

Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Acțiune de mobilizare pentru suveranitatea Moldovei

Liderul PSRM face referire la o decizie a Tribunalului din Iaşi, România, din anul 2007, care a scos în afara legii Asociaţia Comunităţii Moldovenilor din România, conform prevederilor constituţionale.

Potrivit lui Dodon, Constituţia Republicii Moldova prevede la articolul 41 că partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sunt neconstituţionale.

Un articol similar este şi în Constituţia României: ”Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale”.

Fluxul de știri
0