Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acțiune de mobilizare pentru suveranitatea Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьФлаг Республики Молдова drapel
Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică la Chișinău se desfășoară acțiuni pro și contra unirii Republicii Moldova cu România.

CHIȘINĂU, 27 mar – Sputnik. La Chișinău s-a desfășurat o acțiune de mobilizare pentru suvernitatea și independența Republicii Moldova, la care au participat membrii și simpatizanții PSRM și reprezentanții mai multor organizații neguvernamenatele, printre care Mișcarea ”Voievod”, Asociația ”Scutul  moldovenesc” și cea a Istoricilor din Moldova. 

Programul acțiunii a început cu participarea la slujba de duminică la Catedrala Mitropolitană, unde a fost comandată și o slujbă de pomenire în memoria celor căzuți pentru independența Patriei. 

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Duminică, evitați centrul Chișinăului

Ulterior, acțiunea a continuat cu depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. 

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că astăzi ca niciodată sunt necesare acțiuni care să asigure păstratrarea independenței și suveranității Republicii Moldova.

Participanții la acțiune au condamnat solicitările unioniștilor  ”de a lichida statul Republica Moldova, prin promovarea unirii cu România”. În opinia lor, Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent.

În aceste clipe la Chișinău se desfășoară ”Marșul Unirii” dedicat marcării a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La acțiune participă membrii Platformei unioniste ”Acțiunea 2012”, dar și membrii și simpatizanții Partidului Liberal. 


Fluxul de știri
0