Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce modificări vrea să facă Ministerul Finanţelor legat de importul automobilelor

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaВыделенная полоса
Выделенная полоса - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Ministerului Finanţelor nu se grăbeşte să propună schimbarea regulilor de pe piaţa automobilelor din Republica Moldova, dar pregăteşte un şir de modificări care ar urma să reglementeze echilibrat acest domeniu.

CHIŞINĂU, 28 mar – Sputnik. Ministerul Finanţelor pregăteşte modificări ample în legislaţia ce reglementează piaţa de automobile din Republica Moldova. Acestea vor viza introducerea în ţară a automobilelor, accizele de import, costul vinietei, precum şi includerea tuturor posesorilor de automobile în categoria contribuabililor la bugetul de stat.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Într-o săptămână, vinietele au adus în buget peste 2 milioane de lei

Luni, la şedinţa grupului de lucru privind Politica bugetar-fiscală şi vamală pe anul 2016, la care au participat deputaţi, experţi şi reprezentanţi ai APL, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a menţionat că normele legate de automobile şi drumuri trebuie să fie revizuite plenar, iar ansamblul de soluţii ce vor fi aplicate în domeniu ar trebui să conducă la un deznodământ final.

Totodată, referindu-se la problema introducerii automobilelor în ţară, atât prin import, cât şi în bază de vinietă, Armaşu a subliniat că Ministerul Fianţelor încă nu este pregătit să intervină, dar va analiza toate propunerile şi va veni în curând cu mai multe soluţii de ansamblu.

Printre propunerile avansate a fost şi reducerea accizelor la importul de automobile care au capacitatea cilindrică mai mică, dar şi atragerea la plata impozitului pentru deţinerea automobilelor a posesorilor de maşini înmatriculate în alte ţări.

Octavian Armaşu a mai spus că "cetăţenii care circulă prin Republica Moldova cu automobile înregistrate în alte ţări şi care îşi cumpără vinieta nu încalcă legea, dar pe de altă parte situaţia care este la moment nu ar trebui să dureze la nesfârşit, dat fiind faptul că din această cauză bugetul de stat ratează sume mari."

Acestor posesori de automobile, potrivit ministrului, ar trebui să li se creeze o posibilitate de a intra complet în legalitate.

Fluxul de știri
0