Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Într-o săptămână, vinietele au adus în buget peste 2 milioane de lei

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Suma achitată pentru intrarea pe teritoriul Moldovei a unui mijloc de transport cu numere de înmatriculare străine variază de la 4 la 50 de euro.

 

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. În perioada 17 — 23 august 2015, în urma eliberării vinietelor auto (taxe aplicate la mijloacele de transport care nu sunt înmatriculate în Moldova pentru utilizarea drumurilor naționale), bugetul de stat s-a completat cu peste două milioane de lei. Datele au fost oferite de Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Potrivit sursei, în decurs de 7 zile au fost eliberate 12 mii 204 viniete.

Suma achitată pentru intrarea pe teritoriul țării la automobilele cu numere de înmatriculare străine variază între 4 și 50 de euro.

Pe parcursul unei săptămâni au fost înregistrate 19 cazuri de falsificare a documentului. În legătură cu acest fapt vameșii au aplicat amenzi în valoare de 33 mii de lei.

Totodată, au fost depistate 94 încălcări administrative cu aplicarea sancțiunilor în sumă de 293 mii de lei.

În total, au trecut granița de stat a Moldovei la intrare/ieșire circa 78 de mii de automobile, peste 16 mii de mijloace de transportare a mărfurilor și aproximativ 2400 de autobuze.

Serviciul Vamal a informat că într-o săptămână traficul la frontieră a crescut cu 20%.

 

Fluxul de știri
0