Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

În Pakistan, un terorist kamikaze a provocat o explozie într-un parc

© REUTERS / Mohsin RazaПолиция на месте взрыва в парке Лахора
Полиция на месте взрыва в парке Лахора - Sputnik Moldova
Abonare
După cum relatează mass-media locale, pentru atentat a fost ales momentul în care în parcul din oraș se aflau o mulțime de familii cu copii, de aceea numărul morților și răniților este foarte mare.

CHIȘINĂU, 28 mar — Sputnik. Numărul celor decedați în urma unei explozii care a avut loc în orașul Lahore din estul Pakistanului este de 65 de persoane, aproximativ 300 de localnici fiind răniți, au comunicat sursele media pakistaneze, făcând referință la poliția locală.

Potrivit organelor de drept, atacul terorist a avut loc în apropiere de parcul Gulshan-e Iqbal. Explozia a fost provocată de un sinucigaș în momentul în care în parc se afla un număr mare de familii cu copii.

Химическая лаборатория - Sputnik Moldova
„Mama lui satan", explozibilul teroriştilor de la Bruxelles

Până în prezent nici o organizație teroristă nu a revendicat atacul.

Anterior, armata Pakistanului a anunțat începerea etapei finale a operațiunii antiteroriste în regiunea de la hotarul cu Afganistanul. În vara anului 2014, forțele armate ale pakistaneze au declarat începerea "operațiunii universale" cu denumirea Zarb-e-Azb împotrivaa teroriștilor din "Al-qaeda", "Taliban", "Mișcării Islamice din Turkestanul de Est" și "Mișcării Islamice din Uzbekistan" pe teritoriul Waziristanului de Nord.

În operațiunea specială au fost antrenați aproximativ 30 de mii de militari pakistanezi. Potrivit autorităților din Pakistan, de la începutul campaniei de amploare au fost nimiciți aproximativ 2,8 de mii de teroriști.

Fluxul de știri
0