Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reduceri pentru poliţa medicală. Vezi pentru cine

© Sputnik / Мирослав РотарьPolita medicina
Polita medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 31 martie poliţa medicală se vinde la preţuri reduse, cei care nu se vor asigura riscă amendă de până la 2600 de lei.

CHIŞINĂU, 27 mar – Sputnik. La 31 martie expiră termenul de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reducerile de 50% şi 75%. 

Doctor measuring patient's blood pressure - Sputnik Moldova
Republica Moldova
IPRE propune recompensarea celor care nu au folosit polița medicală

Fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii şi alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern au posibilitate să achite până la finele lunii martie jumătate din prima de asigurare medicală, adică 2028 de lei. Plata poate fi efectuată la oficiile Poşta Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

În acelaşi timp, proprietarii de teren agricol plătesc 1014 lei, ceea ce reprezintă 25% din prima de asigurare. Achitarea poate fi făcută la agenţiile teritoriale ale CNAM.

După data de 31 martie, prima AOAM va fi achitată integral, în sumă de 4056 lei. 

Totodată, pentru neplata în termenul stabilit de legislaţie a primei de asigurare sunt aplicate o amendă de la 500 la 2600 lei şi o penalitate pentru fiecare zi de întârziere. În acest caz, activarea poliţei medicale va fi efectuată începând cu a şaptea zi de la achitarea primei.

Fluxul de știri
0