Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

IPRE propune recompensarea celor care nu au folosit polița medicală

© East News / AltopressDoctor measuring patient's blood pressure
Doctor measuring patient's blood pressure - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
IPRE: persoanele care dețin poliță medicală, dar nu au utilizat serviciile de sănătate, trebuie recompensate.

CHIŞINĂU, 22 dec — Sputnik, Tatiana Cebotari. Institutul pentru Politici și Reforme Europene consideră că persoanele din țara noastră care dețin poliță de asigurare medicală, dar nu au utilizat serviciile de sănătate, ar trebui recompensate.

Conform IPRE, 80 la sută din moldovenii asigurați medical nu au utilizat niciodată serviciile medicale acoperite de polița medicală pe parcursul ultimului an. Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) consideră că trebuie creat un sistem de recompense pentru sănătate, care să stimuleze cetățenii să-și mențină modul sănătos de viață.

Работа перинатального центра - Sputnik Moldova
Există vreo alternativă pentru polița medicală în Moldova?

Pentru a promova această inițiativă, experții IPRE au lansat la 21 decembrie 2015 cel de al optulea spot grafic, în care autorii propun câteva exemple de recompensare a celor mai conștiincioși asigurați, cum ar fi acordarea gratuită a poliței de asigurare pe un termen prestabilit, abonamente la săli de sport, bazine de înot și alte măsuri de menținere a unui mod de viață sănătos.

Potrivit IPRE, recompensele pentru sănătate sunt o investiție într-o societate sănătoasă, deci și într-o economie mai favorabilă. Astfel, cheltuielile publice pentru intervenții medicale și tratamente vor fi diminuate, iar banii pe care-i plătim în fondurile asigurărilor obligatorii  vor fi direcționați spre activități de profilaxie și alte măsuri de prevenire a riscurilor de îmbolnăvire. 

Fluxul de știri
0