Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce Ordinul Republicii nu a ajuns încă la Angela Merkel

Abonare
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a făcut demersurile necesare în Germania pentru a transmite cancelarului Angela Merkel „Ordinul Republicii”.

CHIŞINĂU, 27 mar – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu a primit încă distincţia de stat a Moldovei „Ordinul Republicii”. 

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Angela Merkel va primi un supliment la pensie din bugetul Moldovei

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a decorat-o în luna noiembrie a anului trecut,  pe Angela Merkel cu distincţia de stat „Ordinul Republicii”.

Serviciul de presă al Preşedinţiei a confirmat pentru Sputnik că medalia încă nu a fost trimisă cancelarului Germaniei.

„Ministerul Afacerilor Externe a făcut demersurile necesare în Germania pentru a transmite cancelarului „Ordinul Republicii””, a declarat pentru Sputnik, Ana Samson, ofiţerul de presă al Preşedinţiei.

Potrivit legislaţiei moldoveneşti, deţinătorul „Ordinului Republicii” mai primeşte o indemnizaţie lunară. Astfel, în cazul celor care au fost decoraţi cu „Ordinul Republicii” legislaţia prevede o alocaţie lunară de 500 de lei la pensie.

 „Ordinul Republicii” este distincţia supremă a Republicii Moldova, care este conferită de preşedintele ţării „pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii”.

Fluxul de știri
0