Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educaţiei a lansat un concurs pentru universităţile din Moldova

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Abonare
Universităţile din Moldova pot aplica la concursul național pentru obținerea granturilor doctorale pentru anul de studii 2016-2017, lansat de Ministerul Educaţiei.

CHIŞINĂU, 26 mar – Sputnik. Ministerul Educației a anunțat concursul național pentru obținerea granturilor doctorale pentru anul de studii 2016-2017 și a lansat apelul de depunere a proiectelor științifice la școlile doctorale, care asigură organizarea concursului intern de selectare a proiectelor pentru competiția națională. 
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce scade numărul liceenilor și studenților în Moldova

Mai multe grupuri  de lucru, întrunind exponenți ai tuturor instituțiilor de învățământ organizatoare de studii superioare de doctorat, au demarat activități în ședințe comune cu reprezentanți ai Ministerului, dar și ai Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, în vederea elaborării a trei proiecte de acte normative. Este vorba despre Recomandările-cadru de redactare a tezei de doctorat, Recomandări-cadru de acordare a calificativelor tezelor de doctorat şi Metodologia de remunerare a statelor de personal în cadrul Școlii doctorale.

Actele normative vor contribui la asigurarea calității programelor de studii doctorale, ciclul III, organizate în cadrul a 43 de Școli doctorale autorizate provizoriu.

Ministerul Educației și-a exprimat disponibilitatea de a acorda asistență instituțiilor de învățământ superior în procesul de implementare a reformelor în domeniul studiilor de doctorat și în procesul de adaptare la condiția de autonomie universitară.
Fluxul de știri
0