Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul s-a poticnit, ca la sfârşit de săptămână, de cvorum

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii moldoveni nu au reuşit să adopte declaraţia cu privire la inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a ţării. Asta deoarece o parte a colegilor lor şi-au început week-end-ul mult mai devreme.

CHIŞINĂU, 25 mar – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova nu a reuşit vineri să adopte declaraţia cu privire la inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a ţării, din cauza lipsei de cvorum. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că problema a fost doar în lipsa cvorumului, provocat de plecarea unor deputaţi democraţi şi social-democraţi din sală.

Парламент заседание 11.03.2016  Parlament ședință 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dezbateri aprinse în Parlament despre suveranitate şi neutralitate

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la inviolabilitatea suveranităţii, independenţei şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova a fost iniţiat de deputaţii comunişti Vladimir Voronin, Elena Bodnarenco, Oleg Reidman, Ina Șupac şi Vasile Panciuc.

Chiar dacă trei fracţiuni parlamentare (PSRM, PCRM, PDM) şi grupul de deputaţi ai Platformei Social Democrate (14 deputaţi care au părăsit fracţiunea PCRM) au declarat că vor susţine proiectul, iar numărul celor care s-au arătat dispuşi să-l voteze a fost mai mult decât suficient, la sfârşitul şedinţei o parte a acestor deputaţi deja plecaseră. De asemenea sala de şedinţe a fost părăsită de deputaţii liberal-democraţi şi liberali.

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că această declaraţie oricum va fi votată.

„Nu se vor ascunde ei nicăieri. Declaraţia oricum va fi votată. Problema de această dată a fost doar lipsa de cvorum, determinată în mare parte de faptul că e sfârşit de săptămână”, a declarat Igor Dodon.

Liderul socialiştilor a ţinut să precizeze şi faptul că nu deputaţii fracţiunii PSRM se fac vinovaţi de lipsa cvorumului la finele şedinţei plenare din 25 martie curent a Parlamentului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0