Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul lui Leancă propune să călătorim prin Chişinău cu TANC-ul

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaОткрытие Международного военно-технического форума "АРМИЯ-2015", tancuri, tehnică militară
Открытие Международного военно-технического форума АРМИЯ-2015, tancuri, tehnică militară - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea din CMC a Blocului Electoral „Platforma Popular Europeană – Iurie Leancă” anunţă că a dat startul campaniei TANC.

CHIŞINĂU, 25 mar — Sputnik. Reprezentanţii PPEM din Consiliul Municipal Chişinău au anunţat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea dă startul campaniei „Transport Avansat la Noi în Chişinău”, prescurtat TANC.

Potrivit consilierilor din partea PPEM, campania respectivă va avea drept scopul soluţionarea problemelor privind calitatea transportului public din capitală şi suburbiile acesteia.

„Această campanie a fost lansată după ce, pe parcursul anului 2015, consilierii municipali PPEM, au efectuat mai multe întâlniri cu cetățenii municipiului, unde au identificat principalele dificultăți cu care aceștia se confruntă. Astfel, au fost identificate următoarele probleme: apeductele învechite și sistarea apei; lipsa sau starea defectuoasă a canalizării pluviale; lipsa drumurilor asfaltate; carențe în funcționarea transportului public; insuficiența grupelor în grădinițele pentru copii, starea dezastruoasă a obiectelor de agrement; asistența medicală precară; lipsa planului urbanistic local; securitatea traficului rutier; gunoiștile neautorizate etc”, se spune într-un comunicat difuzat de PPEM.

Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Politică
Partidul condus de Leancă nu se vrea agresat de forţele pro-reforme

În următoarele trei luni, membrii acestei fracţiuni vor merge în toate sectoarele și suburbiile municipiului Chișinău, unde vor colecta petiții de la cetățeni, care vor fi depuse la Primăria capitalei și le vor cere responsabililor din domeniu condiții mai bune de transport. În paralel, se va efectua un sondaj, inclusiv online, pentru a identifica carențele transportului municipal.

„Într-o situație dezastruoasă se află și parcul urban de autobuse. Zilnic pe rute ies aproximativ 90-91 de vehicule, iar fiecare al cincilea se întoarce înapoi în parc, neajungând la prima stație, din cauza că este foarte vechi. Să nu uităm că vorbim de o întreprindere municipală, agent economic, scopul căruia este, inclusiv, desfășarea activității economice și de a aduce profit. Dar, unde sunt banii noștri? Vă spun eu – banii noștri se duc în fier vechi. De aceea, plus la toate acțiunile din cadrul campaniei „TANC”, vom cere un audit la această întreprindere”, a concluzionat consilierul PPEM, Veaceslav Bulat.

Fluxul de știri
0