Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a calificat şedinţa de azi a Parlamentului drept una istorică

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Faptul că majoritatea deputaţilor este de acord să susţină o declaraţie politică în favoarea suveranităţii, independenţei şi neutralităţii RM face ca şedinţa de azi a Parlamentului să fie una de importanţă istorică, este de părere Igor Dodon.

CHIŞINĂU, 25 mar – Sputnik. Şedinţa plenară de azi a Parlamentului este una istorică, deoarece legislativul va discuta şi, cel mai probabil, va vota o declaraţie politică privind inviolabilitatea suveranităţii, independenţei şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova, a declarat Igor Dodon.

Este vorba de proiectul unei declaraţii politice înaintat de deputaţii comunişti, pentru susţinerea căruia s-au pronunţat şi deputaţii altor fracţiuni parlamentare.

Парламент заседание 11.03.2016  Parlament ședință 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dezbateri aprinse în Parlament despre suveranitate şi neutralitate

„Sunt sigur că va fi votat de mai multe fracţiuni parlamentare. Cel puţin 65 de deputaţi ar putea să susţină această iniţiativă”, a declarat Igor Dodon.

În olinia liderului socialiştilor, este forte important faptul că Parlamentul îşi asumă sarcina de a contracara acţiunile îndreptate contra statalităţii Republicii Moldova.

Totodată, Dodon a specificat că PSRM pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, care ar trebui să se desfăşoare concomitent cu cele prezidenţiale. El este de părere că majoritatea parlamentară tergiversează intenţionat stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, în speranţa că va identifica între timp un candidat cu şanse de a deveni preşedinte.

„Dar cele mai mari şanse le are reprezentantul opoziţiei, mai degrabă, a celei de centru stânga”, a conchis Dodon.

Fluxul de știri
0