Kim Jong-un a chemat armata să fie gata pentru a lovi Seulul

© Sputnik / Илья Питалев / Trecere la banca de fotografiiТоржества в честь столетия со дня рождения Ким Ир Сена
Торжества в честь столетия со дня рождения Ким Ир Сена - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Crearea unui stat unitar poate fi realizat doar cu condiţia „distrugerii nemiloase" a instituţiilor de stat ale Coreei de Sud imediat după ordinul primit, a declarat liderul nord-coreean.

CHIŞINĂU, 25 mar — Sputnik. Agenţia de stat de ştiri nord-coreeană a transmis vineri că liderul ţării, Kim Jong-un, inspectând exerciţiile de artilerie, a chemat soldaţii să fie gata să aplice lovituri asupra instituţiilor de stat din Seul, informează RIA Novosti, cu referire la Yonhap.

Пуск баллистической ракеты - Sputnik Moldova
Coreea de Nord: testarea rachetelor de distanță mică după cele balistice

Coreea de Nord trebuie să se îndrepte în direcţia unificării ţării, „distrugând nemilos" instituţiile de stat ale Coreei de Sud, a declarat Kim Jong-un. El a mai subliniat că armata trebuie să menţină spiritul de luptă şi vigilenţa la cel mai înalt nivel.

În această săptămână, Agenţia Centrală de ştiri nord-coreeană a făcut publică declaraţia comitetului pentru relaţii intercoreene al Coreei de Nord, care conţinea ameninţarea de incendiere a palatului prezidenţial din Seul şi transformarea acestuia într-o mare de foc şi scrum, dar se mai şi menţiona despre disponibilitatea de a începe un război de răspuns împotriva SUA şi a preşedintelui sud-coreean.

Coreea de Nord a lansat luni cinci rachete în direcţia Mării Japoniei. În ultimele două săptămâni Phenianul a efectuat trei asemenea testări ale puterii rachetelor, inclusiv lansări de rachete balistice de rază medie de acţiune. Aceste demonstrări de forţă au fost rezultatul desfăşurării exerciţiilor militare comune americano-sud-coreene cu participarea a 17 mii de soldaţi ai SUA. În cadrul manevrelor s-a exersat, în special, planul distrugerii conducerii Coreei de Nord în caz de război, dar şi a arsenalelor ei nucleare şi de rachete.

Fluxul de știri
0