Politician român: Iohannis privatizează credința și sufletul națiunii române

© REUTERS / File photoKlaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României - Sputnik Moldova
Abonare
Planul de construcție a mega-moscheii din București depășește cadrele administrative ale Capitalei și arată dovada de dispreț total fața de istoria, tradiția și voința românilor, este poziția făcută public de Partidul Romania Unită.

BUCUREȘTI, 24 Mar — Sputnik. Responsabilitatea construirii moscheii pe care Turcia vrea să o ridice la București a fost transferată Capitalei a doua zi după atentatele teroriste din Bruxelles, iar acest lucru este o dovadă de inconștiență, a declarat liderul Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu.

Bogdan Diaconu - Sputnik Moldova
Bogdan Diaconu: atentatele de la Bruxelles arată că UE nu ne poate proteja

Președintele român, Klauss Iohannis se află în perioada 22 — 24 martie într-o vizita oficială în Turcia. La întâlnirea de ieri cu omologul său turc, șeful statui român a declarat presei că proiectul moscheii a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție, iar chestiunea este de competența Primăriei.

Într-un comunicat de presă postat pe pagina oficială de Facebook, PRU atrage atenția asupra unor înțelegeri obscure între președintele României, Klauss Iohannis și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Bogdan Diaconu declară că ridicarea mega-moscheii în București este problemă ce ține de siguranța națională și cade în seama instituției prezidențiale, nu în atribuțiile primăriei Capitalei.

"Președintele Iohannis nu are dreptul să facă înțelegeri cu Erdogan pentru moschee împotriva dorinței românilor, așa cum a făcut și cu primirea migranților. Să angajezi statul român pentru construcția unei mega moschei la București a doua zi după atentatele islamiste de la Bruxelles este o dovadă de inconștiență!", se arată în comunicatul PRU, semnat de deputatul Bogdan Diaconu.

Politicianul susține că autoritățile de la București nu mai privatizează resursele tarii, ci credința și sufletul națiunii române. Nu trebuie să uităm că poporul român a plătit cu sânge păstrarea identității sale creștine în lupta de secole cu Imperiul Otoman, iar acum Iohannis îngenunchează de buna voie în fața neo-otomanismului lui Erdogan, se menționează în comunicat. 

Fluxul de știri
0