Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia din Moldova, mobilizată pentru a preveni eventuale atacuri teroriste

© IGPPoliţie
Poliţie - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii verifică în regim non-stop toate gările, piețele, locurile de agrement și alte locuri cu o aglomerație sporită de persoane, inclusiv obiectele strategice din ţară.

CHIŞINĂU, 24 mar – Sputnik. Toate subdiviziunile Inspectoratului General de Poliţie (IGP) au fost puse în regim de alertă pentru a preveni eventuale atacuri teroriste pe teritoriul ţării.

Potrivit IGP, pentru asigurarea securităţii cetăţenilor în locurile publice, poliţia desfăşoară acţiuni de prevenire a eventualelor crime și infracțiuni, inclusiv acte de terorism, precum și a perturbării ordinii și securității publice.

„Aceste  măsuri sunt dictate de evenimentele tragice ce au avut loc acum în capitală Belgiei, Bruxelles”, anunţă IGP. 

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Regim de alertă la frontiera Moldovei

La nivel național, a fost majorat numărul patrulelor pedestre și mobile mixte formate din polițiști de patrulare, angajați ai Inspectoratelor de poliție teritoriale și BPDS ”Fulger”. De asemenea,  au fost antrenați câinii de serviciu detectori ai Centrul Chinologic al IGP și cei de patrulare ai plutonului chinologic al INP.

„Sunt monitorizate și verificate în regim non-stop toate gările, piețele, locurile de agrement și alte locuri cu o aglomerație sporită de persoane, inclusiv obiectele strategice, cum sunt ambasadele, consulatele, instituțiile de stat de o importanță majoră”, potrivit IGP.

Aceste acțiuni sunt coordonate cu Poliția de Frontieră, Departamentul Trupelor de Carabinieri, Ministerul Apărării.

Poliţia roagă cetăţenii care observă persoane suspecte, cu un comportament neadecvat sau cu fața acoperită, fie obiecte dubioase în locuri publice să informeze imediat la numărul 902 sau 112.

Fluxul de știri
0