Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regim de alertă la frontiera Moldovei

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia de frontieră anunţă securitate maximă la hotarul de stat al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. În contextul atacurilor teroriste de la Bruxelles, soldate cu numeroase victime, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova  a întreprins un șir de măsuri care au drept scop asigurarea securității statului. 

Брюссельский аэропорт, взрывы. - Sputnik Moldova
Explozii pe Aeroportul din Bruxelles

Poliția de Frontieră a instituit un regim riguros de activitate în toate punctele de trecere, în special la Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina.

De asemenea, a fost intensificat controlul la frontieră a persoanelor originare sau venite din statele unde se desfășoară conflictele armate, precum şi dinspre statele aflate în vecinătatea acestora. Dacă în regim normal sunt verificați 15%, în prezent unei astfel de verificări trec 80 % din persoane.

Poliţia de Frontieră a implicat activ şi echipele canine la controlul bagajelor. Mijloacele de transport sunt verificate amănunţit cu dispozitive speciale.

Tot personalul Poliției de Frontieră, instruit anterior în diverse exerciții antitero, a fost plasat în regim de alertă maximă.

Fluxul de știri
0