Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă se teme că va fi judecat pentru „furtul miliardului”

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Toate neregulile financiare d ela Primăria Chişinău trebuie să fie raportate imediat şi luate măsuri de redresare, ca să nu fie intentate noi dosare penale în legătură cu abaterile comise la primăria capitalei, susţine primarul Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 14 dec – Sputnik. Luni la şedinţa serviciilor primăriei, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a dat indicaţii care ar fi menite să-l protejeze pe dânsul şi pe alţi funcţionari de la primărie de eventualele cercetări penale în legătură cu neregulile financiare de la Primăria Chişinău.

Chirtoacă a amintit în acest context şi despre cele câteva sute de dosare, cu care unii susţin că el ar fi şantajabil şi la care a făcut referire anterior şi liderul PL, Mihai Ghimpu.

ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă riscă dosar penal pentru îndemn la atac asupra frontierei cu România

În opinia edilului capitalei, toate neregulile de ordin financiar de la primărie trebuie să fie raportate imediat, ca să nu fie descoperite de oamenii legii.

„Noi trebuie să ieşim primii cu aceste informaţii, ca să nu fim acuzaţi şi după aceea să fim nevoiţi să ne mai şi justificăm”, a menţionat Chirtoacă.

Acesta admite că unele nereguli financiare, în comiterea sau admiterea cărora ar putea fi bănuit, ar putea fi atribuite la aşa numitul „furt al secolului” din sistemul bancar al Republicii Moldova.

În context Chirtoacă a mai declarat că „pentru miliardul furat din bănci ar fi trebuit să stea la puşcărie zeci şi sute de vinovaţi, inclusiv deputaţi, dar e închis deocamdată doar unul.

Edilul capitalei a mai spus că „unii, care trebuie să stea la puşcărie, îşi spală imaginea prin proteste”.

 

Fluxul de știri
0