Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputaţii s-au întors de la Bruxelles: soarta ne-a păzit de tragedia cumplită

© Sputnik / Ирина Калашникова / Accesați arhiva multimediaУсиление мер безопасности в Брюсселе
Усиление мер безопасности в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul de deputaţi moldoveni, care s-a aflat la Bruxelles la diferite evenimente din Parlamentul European, s-au întors joi acasă.

CHIŞINĂU, 24 mar – Sputnik. Deputaţii moldoveni care au fost martori la atentatele teroriste din Bruxelles au revenit astăzi la Chişinău.

В аэропорту Брюсселя прогремели два взрыва - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Andrian Candu a discutat la telefon cu deputaţii moldoveni aflaţi la Bruxelles

În ziua atentatelor, la Bruxelles s-a aflat o delegaţie de parlamentari moldoveni care a participat la sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare Euronest. Din componența delegației au făcut parte deputații Marian Lupu, Oxana Domenti, Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov. De asemenea, în capitala Belgiei s-a aflat şi vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici, care a participat la Forumul Femeilor din Parlamentul European, dar şi deputatul Valentina Buliga care era în Aeroportul Internaţional din Bruxelles chiar în momentul exploziilor.

La revenirea în ţară, liderul democrat Marian Lupu a declarat pe Aeroportul din Chişinău că soarta i-a păzit pe deputaţii noştri de tragedia cumplită.

„Nu am auzit exploziile, dar am simţit durerea. Eram în sala de şedinţe în Parlamentul European când s-a anunţat despre tragedie. Imediat au fost alertate serviciile de securitate. Preşedintele Parlamentului European  a dispus întreruperea tuturor şedinţelor. Totuşi şedinţa Euronest a avut loc şi ca un gest de solidaritate”, a declarat Lupu.

Cel puţin 32 de persoane au murit şi 250 au fost rănite în atentatele de marţi de la Bruxelles. Două explozii au fost înregistrate la poarta de îmbarcare spre American Airlines, pe Aeroportul din Bruxelles. Exploziile s-au produs la ora 9.00, ora Moldovei. Câteva minute mai târziu, o altă bombă a fost detonată de la o staţie de metrou din Bruxelles.

În semn de solidaritate cu victimele atentatelor teroriste din Belgia, astăzi în Moldova a fost decretată zi de doliu naţional.

Fluxul de știri
0