Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Andrian Candu a discutat la telefon cu deputaţii moldoveni aflaţi la Bruxelles

© REUTERS / Francois LenoirВ аэропорту Брюсселя прогремели два взрыва
В аэропорту Брюсселя прогремели два взрыва - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova condamnă atacurile teroriste de la Bruxelles și exprimă condoleanţe familiilor și apropiaților victimelor.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova condamnă atacurile teroriste care au avut loc în dimineața zilei de marţi la Bruxelles și transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în urma exploziilor.

„Regretăm profund actele teroriste produse în această dimineață în capitala Belgiei, care reprezintă un pericol la adresa securității europene. Statele membru UE şi nu doar trebuie să coopereze atât informaţional, cât şi strategic pentru a evita astfel de tragedii. Nimic nu e mai presus decât viaţa. Suntem alături de colegii din Uniunea Europeană și îi încurajăm să nu cedeze provocărilor”, a declarat preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Şedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană - Sputnik Moldova
Iată ce ne-a declarat Valentina Buliga de pe Aeroportul din Bruxelles

Spicherul a precizat că se află în legătură permanentă cu membrii delegațiilor parlamentare aflate în prezent la Bruxelles, care sunt în afara oricărui pericol, pentru a le asigura revenirea în țară în siguranță.

La Bruxelles se află deputații Marian Lupu, Oxana Domenti, Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov, care participă la Reuniunea Adunării Parlamentare Euronest, precum și deputata Valentina Buliga, care participă la Reuniunea comună a reprezentanţilor Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est și Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Fluxul de știri
0