Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip: terorismul este cel mai murdar atac asupra vieții omenești

© gov.mdPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Şedința de miercuri a Guvernului Republicii Moldova a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste care s-auprodus pe data de 22 martie în Belgia. Premierul Pavel Filip a condamnat aceste acte criminale.

CHIȘINĂU, 23 mar — Sputnik. La începutul ședinței de miercuri a Guvernului, Pavel Filip a condamnat hotărât atacurile teroriste care au avut loc pe data de 22 martie în capitala Belgiei.

Bogdan Diaconu - Sputnik Moldova
Bogdan Diaconu: atentatele de la Bruxelles arată că UE nu ne poate proteja

Două explozii s-au produs pe aeroportul din Bruxelles, marți, în jurul orei 08.00, ora locală. Autoritățile belgiene consideră că unul dintre dispozitivele explozibile ar fi fost pus în acțiune de un terorist kamikaze. A treia explozie a avut loc într-un vagon de metrou la stația Maelbeek. Prim-ministrul Belgiei, Charles Michel, a calificat exploziile drept atentate teroriste. Atacurile au fost revendicate de gruparea teroristă "Stat Islamic". În urma acestora au decedat 32 de oameni, iar 250 au fost răniți, a comunicat miercuri Centrul de criză care lucrează în capitala belgiană.

"Vreau să exprim condoleanțe familiilor victimelor exploziilor care au avut loc ieri la Bruxelles. Atentatele teroriste sunt cele mai murdare atacuri la viața oamenilor, care niciodată nu pot fi justificate. Asemenea acțiuni barbare demonstrează că lupta cu terorismul trebuie intensificată", a spus Filip.

Premierul a amintit că miercuri a avut loc o ședință specială convocată de președintele Nicolae Timofti, consacrată acestei teme.

"S-a luat decizia că mâine în Moldova să fie zi de doliu. Rog MAI și SIS, dar și alte departamente care trebuie să asigure securitatea cetățenilor, să respecte instrucțiunile care au fost date citirii la ședința de astăzi", a spus Filip.

Paul Van Tigchelt, șeful Centrului de Coordonare privind analiza pericolelor pe lângă MAI al Belgiei, a declarat că nivelul de amenințare teroristă în țară rămâne maximal, — nivelul 4.

Fluxul de știri
0