Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova devine un loc tot mai periculos pentru cei corupţi

© Sputnik / Rodion ProcaBani mită corupţie
Bani mită corupţie - Sputnik Moldova
Abonare
Executivul a aprobat măsuri mai aspre de sancţionare a faptelor de corupţie. Din textul unui proiect de lege aprobat la şedinţa de miercuri a Guvernului rezultă că în Moldova devine tot mai periculos să comiţi fapte de corupţie.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. Cabinetul de miniştri a aprobat miercuri un proiect de lege cu privire la modificarea şi completarea articolului 55 din Codul Penal al Republicii Moldova. Proiectul stabileşte măsuri mai aspre de combatere a actelor de corupţie şi a faptelor conexe corupţiei.

„Documentul prevede lărgirea cercului infracţional cu titlul de excepţie pentru care persoanele nu pot fi eliberate de răspundere penală în caz de comitere a faptelor de corupţie”, se spune într-un comunicat de la Guvern.

Pistol - Sputnik Moldova
15% din PIB-ul românesc alimentează anual crima organizată şi corupţia

Persoanele vinovate de comiterea infracţiunilor ce ţin de coruperea alegătorilor, amestecul în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală, traficul de influenţă, abuzul în serviciu sau abuzul de putere, depăşirea atribuţiilor de serviciu, falsul în acte şi altele nu vor mai putea fi eliberate de răspundere penală cu atragerea la răspundere contravenţională.

„În combaterea corupției se trece de la vorbe la fapte concrete. Este un obiectiv pe care ni l-am asumat prin programul de guvernare, iar eu sunt determinat să facem totul pentru a ne îndeplini angajamentele luate. În Republica Moldova lupta cu corupția este un instrument direct proporțional cu dezvoltarea economică a ţării”, a declarat în acest context premierul Pavel Filip.

Proiectul va fi transmis în Parlament.

Fluxul de știri
0