Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BNS a rămas fără un director general adjunct. Ce remanieri a mai făcut Guvernul

© Sputnik / Nicolai CostirchinGuvernul RM
Guvernul RM - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi demnitari au fost eliberaţi din funcţie, la cerere. Decizii în acest sens au fost adoptate miercuri la şedinţa Guvernului.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. La şedinţa de miercuri a Guvernului au fost operate remanieri de cadre. Printre demnitarii care au plecat din funcţie se numără Valentina Rotaru, care a deţinut funcţia de viceministru al Sănătăţii, precum şi Ina Maslo, director general adjunct al Biroului Naţional de Statistică (BNS).

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ample remanieri de cadre la Guvern

Valentina Rotaru a fost eliberată din funcţia de viceministru în baza cererii, în legătură cu plecarea într-o altă funcţie. Aceasta a devenit deputat în Parlament, după ce Curtea Constituţională i-a validat mandatul.

Ina Maslo de asemenea a depus cerere de demisie din funcţia de şefă a BNS. Premierul Pavel Filip a declarat în acest context că ceea ce s-a întâmplat la BNS în timpul desfăşurării ultimului recensământ oricum urmează să fie investigat de organele abilitate.

Totodată, Guvernul l-a eliberat din funcţie pe şeful oficiului teritorial al Cancelariei de Stat din Edineţ, Victor Cerevatîi, care a fost numit într-o altă demnitate. În locul acestuia a fost desemnat Boris Fedorişin.

Fluxul de știri
0