Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un grup de deputați moldoveni, reținuţi în Europa

© facebook.com/artur.resetnicovДепутаты парламента Молдовы в Брюсселе
Депутаты парламента Молдовы в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Delegația deputaților moldoveni, care s-au aflat la Bruxelles în ziua în care a avut loc seria de atacuri teroriste, va reveni în Moldova cu o reţinere de o zi. Parlamentarii au părăsit deja capitala Belgiei și s-au deplasat la Frankfurt, de unde vor zbura spre Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 mar — Sputnik. Deputații din Parlamentul Republicii Moldova, care trebuiau să se întoarcă de la Bruxelles la Chișinău miercuri, vor sosi acasă joi, a anunţat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Reținerea este legată de seria de atacuri teroriste, care au avut loc marți, 22 martie, la Bruxelles. La aeroportul Zaventem din Bruxelles au fost declanşate două explozii. Activitatea aeroportului a fost întreruptă. Ulterior a avut loc încă o explozie, la o staţie de metrou.

В аэропорту Брюсселя произошла серия взрывов - Sputnik Moldova
Aeroportul Internaţional din Bruxelles, închis până joi

În momentul producerii deflafraţiei, pe aeroportul din Bruxelles se afla deputatul moldovean, Valentina Buliga. Ea a relatat pentru Sputnik că totul s-a întâmplat chiar în faţa sa. Buliga s-a aflat în capitala Belgiei într-o vizită oficială, pentru a participa la ședința comună a reprezentanților Adunării Generale a procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est și a Comisiei Parlamentului European pentru Afaceri Externe.

A fost martoră a atentatelor teroriste de al Bruxelles și vicespicherul Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici. Ea se afla acolo într-o vizită oficială pentru a participa la forumul femeilor Euronest.

De pe 21 până pe 23 martie, în capitala belgiană s-a aflat într-o vizită oficială încă o delegație din Moldova, din care fac parte Marian Lupu, Oxana Domenti, Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov. Ei au participat la cea de-a V-a sesiune a Adunării Parlamentare Euronest.

"Deputații moldoveni s-au îndreptat astăzi dimineața de la Bruxelles spre Frankfurt, de unde vor decola mâine spre Chișinău. Ședințele la care au participat au avut loc în regim normal. Nici o întrunire nu a fost anulată. Tot ceea ce au avut pe agende au realizat. Mâine ei vor fi la Chișinău", a informat MAEIE.

Atacurile teroriste de la Bruxelles au provocat moartea a 32 de persoane, iar cel puţin 250 au fost răniți, a comunicat miercuri Centrul de criză care acţionează în capitala belgiană.

Premierul Belgiei a calificat exploziile drept atacuri teroriste. Acestea au fost revendicate de gruparea teroristă "Statul Islamic".

Fluxul de știri
0