Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aeroportul Internaţional din Bruxelles, închis până joi

© AFP 2024 / DIRK WAEMВ аэропорту Брюсселя произошла серия взрывов
В аэропорту Брюсселя произошла серия взрывов - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile belgiene au decis că nici un avion nu va decola şi nu va ateriza de/pe Aeroportul Internaţional din Bruxelles până la 24 martie.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. Aeroportul Internaţional din Bruxelles va fi închis până joi, 24 martie. Nici un avion nu va decola şi nu va ateriza pe aeroport până joi.

Capitala Belgiei a fost zguduită marţi de o serie de atentate teroriste. Unul a avut loc dimineaţă pe aeroport, unde au fost detonate două bombe. Câteva minute mai târziu, o altă bombă a explodat la metroul din Bruxelles. Potrivit ultimelor date, în aceste atentate, care au fost revendicate de gruparea Statul Islamic, au murit 31 de persoane, iar în jur de 250 au fost rănite. 

Брюссельский аэропорт, взрывы. - Sputnik Moldova
Explozii pe Aeroportul din Bruxelles

Unele companii aeriene internaţionale au decis să întrerupă zborurile spre capitala Belgiei, chiar dacă aeroportul va fi deschis. Compania chineză Hainan Airlines a întrerupt zborurile spre Bruxelles până la 5 aprilie.

Între timp, pe aeroporturile din toate ţările au fost întărite măsurile de securitate.

În regim sporit de alertă lucrează şi Poliţia de frontieră din Moldova. Un regim riguros de activitatea fost instituit în toate punctele de trecere, în special la Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina.

 

Fluxul de știri
0