Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul satului Racovăț, condamnat la doi ani cu suspendare

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii nu sunt mulţumiți de verdictul pronunțat pentru cel care a falsificat semnătura în actele oficiale.

CHIȘINĂU, 23 mar – Sputnik. Primarul satului Racovăț din raionul Soroca a fost recunoscut vinovat de depășirea atribuțiilor de serviciu și falsificarea documentelor, a comunicat miercuri Procuratura Generală a RM.

Închisoare - Sputnik Moldova
Societate
La 23 de ani, condamnat la tot atâţia ani de închisoare. Procurorii cer mai mult

Potrivit instituţiei, în iunie 2012 primarul satului Racovăț, care deținea totodată și funcția de șef al comisiei de tendere în administrația locală, a falsificat procesul verbal cu privire la tender, inclusiv semnătura unuia dintre membrii comisiei care, în realitate, nu participase la adoptarea deciziei. Drept urmare, un teren cu suprafața de 20 ha a trecut în proprietatea unei rude a primarului, acesta neprezentând întregul pachet de documente necesare.

În 2014 judecata a recunoscut ca fiind ilegale rezultatele tenderului, iar la momentul dat judecătoria din Soroca l-a recunoscut vinovat pe primar. Acesta a fost condamnat la doi ani cu suspendare, fiind lipsit de dreptul de a ocupa funcții publice pe același termen.

Procurorii consideră că această sentință este prea blândă și intenționează să o atace.

Fluxul de știri
0