Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un şef de la una dintre cele mai mari companii de asigurări a ajuns în izolator

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Consiliului de administraţie al Moldasig a fost reţinut, miercuri, de ofiţerii CNA într-un dosar de spălare de bani şi însuşire de bunuri în proporţii deosebit de mari.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. Preşedintele Consiliului de administraţie al SA Moldasig, Stela Pahomi, fost membru al CA al unei bănci comerciale, a fost reţinută de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani şi însuşire de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Aceasta a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi este cercetată penal în calitate de bănuit. 

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Societate
Un şef de la un minister s-a ales cu dosar penal. Ce a făcut demnitarul

Femeia este bănuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank”, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei, estimate la aproximativ 20 de milioane de lei.

Procurorii au stabilit că, având scopul de a sustrage un număr de acţiuni de la proprietarii acestora, bănuita a organizat o schemă prin care i-a deposedat  pe aceştia de aproape 18 mii de acţiuni. Pachetul de acţiuni a fost transferat pe conturile unei companii off-shore.

"Ofiţerii de urmărire penală au mai constatat că, pentru ştergerea urmelor infracţiunii, bănuita a organizat o altă schemă prin intermediul căreia a tăinuit documentele care au stat la baza tranzacţiilor ilegale. Din materialele anchetei a rezultat că aceasta ar fi convenit cu câţiva poliţişti organizarea unei ridicări fictive a actelor dubioase de la sediul unui Registrator, iar după aceasta documentele au fost declarate dispărute", comunică CNA.

Dacă va fi găsită vinovată, reţinuta riscă până la 15 ani de închisoare. Pe aceeaşi cauză, angajaţii poliţiei au statut de învinuit şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Fluxul de știri
0