Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

S-a încheiat primirea lucrărilor pentru concursul de fotografie „Andrei Stenin”

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСпециальный фотокорреспондент МИА "Россия сегодня" Андрей Стенин
Специальный фотокорреспондент МИА Россия сегодня Андрей Стенин - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta, pentru prestigioasele premii au decis să concureze tineri fotografi din 71 de ţări, de pe toate cele cinci continente ale lumii.

CHIŞINĂU, 23 mar — Sputnik. Concursul internațional de fotojurnalism „Andrei Stenin" organizat de AIȘ „Rossia segodnea" sub egida Comisiei FR pentru UNESCO, a recepționat circa 6000 de lucrări ale tinerilor fotojurnaliști, din 71 de țări, inclusiv Rusia. Geografia internațională a concursului cuprinde toate cele cinci continente, inclusiv ţări din Europa, America de Nord şi de Sud, Africa, Orientul Apropiat, India şi Asia de Sud-Est.

Geografia participanților din Rusia cuprinde întreaga țară: de la Kaliningrad, Moscova și Sankt Petersburg până la Ialta și Vladivostok. Cele mai multe cereri au fost înregistrate la nominalizările „Țara mea", „Portret. Un erou al timpurilor noastre" și „Culorile lumii. Armonia vieții". Anunțarea învingătorilor și ceremonia de premiere vor avea loc în august 2016. Câștigătorii vor beneficia de premii bănești și posibilitatea de a-și expune lucrările în Rusia și peste hotare.

„În acest an, a fost bătut recordul în ceea ce privește geografia participanților de peste hotare: la concurs s-au înscris fotografi de pe toate cele cinci continente, ceea ce relevă că acest concurs este perceput de asociațiile fotografilor ruși și internaționali drept o platformă principală în Rusia care permite descoperirea unor nume noi în domeniu. Aducem mulțumiri tuturor celor care ne-au expediat lucrările lor și le urăm succes participanților", a spus Aleksandr Ștol, directorul Direcției unificate de informare foto a AIȘ „Rossia segodnea".

Открытие экспозиции фотографий А.Стенина - Sputnik Moldova
Rusia
Concursul „Andrei Stein” reuneşte fotografi de pe 5 continente

Aproximativ 60% din cererile depuse pentru participarea la concurs sunt din partea fotografilor din Rusia. Cei mai activi dintre aceștia s-au dovedit a fi din regiunile federale Centrală, Nord-Vestică, Ural, Volga și Primorsk. Zona centrală este reprezentată în mare parte de fotojurnaliști din Moscova, Belgorod și Iaroslavl; regiunea Nord-Vestică este reprezentată de fotografi din Kaliningrad, Sankt Petersburg, Velikii Novgorod, Pskov ș. a.; din regiunea Ural cei mai mulți participanți sunt din orașele Celeabinsk, Ekaterinburg, Nijnii Taghil ș.a.; regiunea Volga este reprezentată de fotografi din Nijnii Novgorod, Kazan, Ufa, Orenburg ș. a.; participanții din regiunea federală Siberia vin din orașele Krasnoiarsk, Novosibirsk, Omsk ș. a.

Fondul de premiere al concursului constituie 50, 35 şi 25 de mii de ruble, respectiv pentru locurile întâi, doi şi trei, la fiecare dintre cele cinci nominalizări: „Țara mea", „Culorile lumii. Armonia vieții", „Portret. Un erou al timpurilor noastre", „Știrile principale" și „Sport". Deţinătorul unei distincţii speciale a concursului — Premiul Mare „Grand Prix" — va fi desemnat cu majoritatea de voturi ale membrilor juriului, fiind selectat dintre cele mai bune lucrări prezentate la concurs, la toate nominalizările, şi va constitui 500 de mii de ruble.

Concursul internațional de fotojurnalism „Andrei Stenin" își propune drept scop susținerea tinerilor fotografi, dar și atenționarea societății asupra problemelor fotojurnalismului contemporan. Concursul reprezintă singura platformă din Rusia care permite comunităţi fotografice din lume să descopere nume noi în domeniu, să susţină şi să dezvolte standardele avansate ale acesteia, să formuleze criteriile de calitate ale fotografiei documentare, în Rusia şi în lume. În 2015, concursul a întrunit 5000 de lucrări din 54 de ţări ale lumii, de pe patru continente, inclusiv ţări din Europa, America de Nord şi de Sud, Africa, Orientul Apropiat, India şi Asia de Sud-Est.

Detalii suplimentare despre concurs puteţi afla aici.

Fluxul de știri
0