Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Concursul „Andrei Stein” reuneşte fotografi de pe 5 continente

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaОткрытие экспозиции фотографий А.Стенина
Открытие экспозиции фотографий А.Стенина - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrările la cele cinci nominalizări vor fi prezentate până la 22 martie 2016, de fotografi cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani .

CHIȘINĂU, 9 mar — Sputnik. Printre participantele la concursul de fotojurnalism „Andrei Stenin" se numără țări de pe toate cele cinci continente. La lucrările trimise anterior din Franța, Brazilia, Rusia, Finlanda, Kazahstan, Azerbaidjan, India și Turcia, s-au adăugat cele ale autorilor din SUA, China, Marea Britanie, Germania, Bulgaria, Peru, Australia, Egipt, Kenia, Zimbabwe, Bangladesh, transmite serviciul de presă al AIȘ „Rossia segodnea".

Concursul organizat de AIȘ „Rossia segodnea" se desfășoară sub egida comisiei FR pentru UNESCO. Primirea lucrărilor are loc pe site-ul concursului, stenincontest.ru, până la 22 martie 2016.

Всероссийский фестиваль прессы Министерства Обороны РФ МЕДИА-АС-2015 - Sputnik Moldova
Rusia
Se încheie primirea cererilor de participare la concursul „Andrei Stenin”

La concurs pot participa fotografi cu vârsta cuprinsă între 18 — 33 de ani. Scopul acestei acțiuni este susținerea tinerilor fotografi în tendința lor de a-și perfecționa măiestria profesională. Lucrările pentru concurs vor fi apreciate la cinci nominalizări: „Țara mea", „Culorile lumii. Armonia vieții", „Portret. Un erou al timpurilor noastre", „Știrile principale" și „Sport". În urma votului acordat de juriu, pentru fiecare nominalizare vor fi atribuite trei locuri premiante, precum și un premiu special „Grand Prix", în valoare de 500 de mii de ruble, care va fi desemnat cu majoritatea voturilor membrilor juriului pentru cea mai bună lucrare prezentată la concurs la toate nominalizările.

Din componența juriului fac parte cei mai de seamă reprezentanți ai asociațiilor fotografilor din Rusia și din lume, printre care se numără Olga Sviblova, fondator și director al Multimedia Art Muzeu (Casa de fotografie din Moscova), membru activ al Academiei de Arte din Rusia; Dennis Paken, director adjunct al serviciului foto al agenției „The Associated Press" (SUA); Zen Way, director adjunct al departamentului informații foto al agenției de știri „Xinhua" (China); Aldo Mendiki, fotograf italian, organizator al cursurilor și seminarelor de instruire ș. a.

Fluxul de știri
0