Peste 8000 de fermieri sunt așteptați la protestul din Parcul Izvor

© fb.com/mihai.a.barbuCrescător de oi
Crescător de oi - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Crescătorilor de Bovine din România, Oierii de Munte și Asociația Crescătorilor de Porci au început protestele la Ministerul Mediului, Finanţelor şi la Parlament.

BUCUREȘTI, 23 Mar — Sputnik. Federația Crescătorilor de Bovine din România, Oierii de Munte și Asociația Crescătorilor de Porci au început protestele la Ministerul Mediului, Finanţelor şi la Parlament. 

Agricultura - Sputnik Moldova
Străinii au acaparat 40 la sută din terenurile agricole ale României

Fermierii români sunt nemulţumiţi de legislaţia în vigoare privind vânzarea pământurilor către străini, subvenţii şi problemele legate de asociaţii.

După şase ore de negocieri cu primarul Capitalei despre locul şi ora la care se va desfăşura protestul, liderii fermierilor au stabilit ca punct de plecare Parcul Izvor din Capitală. Iniţial Primăria i-a trimis pe fermieri la Glina, în afara oraşului, ca să nu fie auziţi, a declarat Claudiu Frâncu, Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, transmite agrointel.ro.

Protestul este planificat să înceapă astăzi, la ora 11.00, în Parcul Izvor din capitala României, urmând ca în Piaţa Victoriei manifestanţii să ajungă în jurul orei 13.30, iar apoi se vor deplasa către Ministerul Mediului, Finanţelor şi la Parlament.

"Sunt chestiuni fiscale, legile din Parlament privind pachetul lapte care trebuie să fie urgent aprobate, legea cooperativelor, etc. Și au mai apărut noutăţi privind susținerea zonei montane și stoparea declinului sectorului creșterii de bovine din România", a declarat Claudiu Frânc, Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Revendicările fermierilor vizează suspendarea legii privind vânzarea terenurilor către străini, subvenţii şi statutul asociaţiilor. Claudiu Frâncu a precizat că dacă autorităţile nu vor acţiona în consecinţă, data viitoare protestul nu va mai fi unul liniştit.

"Noi la toate punctele de revendicări din listă avem și soluțiile legale, deci nu se pune problema ca autoritățile să nu ne dea răspunsuri afirmative. Dacă nu vor vrea, vom stabili în consecință ce vom face. Va fi un protest normal, fără alte "accesorii". De data acesta! Data viitoare combine, tractoare și alte utilaje", a mai completat liderul FCBR.

Fluxul de știri
0