Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bizar: a schimbat funcţia de şef la ANSA pe un dosar penal

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un şef din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor s-a ales cu un dosar penal pentru corupere pasivă. Acesta este în custodia CNA.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. CNA a anunţat miercuri despre reţinerea unui şef din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Acesta este bănuit de comiterea infracţiunii de corupere pasivă.

„Potrivit denunţătorului, suspectul în complicitate cu alţi angajaţi ai aceleiaşi instituţii, ar fi eliberat certificate fitosanitare unor agenţi economici din Republica Moldova. Actele erau emise pentru produse agricole moldoveneşti destinate exportului(în special mere), dar în ultimă instanţă acestea erau folosite pentru a reexporta marfă de altă origine, camuflată în marfă autohtonă. Conform informaţiilor preliminare, un astfel de certificat ar fi costat 1000 — 1100 de euro”, scrie serviciul de presă al CNA.

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, una dintre cele mai corupte ţări ale lumii

Sursa mai precizează că în cadrul măsurilor procesual-penale şi de investigaţie, au fost depistate mai multe certificate în alb (necompletate), în timp ce permisiunea pentru reexport era deja confirmată.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul  art. 324 alin (2) lit. b), c), Cod Penal, a mai precizat CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0